office

In Romania toata lumea lucreaza la birou

Zilele trecute am tot citit niste articole / editoriale prin ziarele online si am ajuns la concluzia ca in Romania toata lumea lucreaza la birou.

Adica toate articolele pe care le-am citit erau despre “cum sa scapi de stres la birou“, “cum sa fii mai productiv la birou“, “cum sa freci menta la birou” si asa mai departe.

Si am observat trendul asta general si in alte situatii, nu numai in editorialele specializate. Nu-mi vine acum nici o situatie viabila in minte, dar ideea e ca atunci cand cineva vrea sa-ti prezinte un produs, o situatie sau mai stiu eu ce dracu, o asociaza cu biroul.

“Cumpara cana asta ca sa ai din ce bea apa la birou !”.
“Descarca Angy Birds ca sa te joci cand te plictisesti la birou”.

Si exemplele pot continua…

Intr-un cuvant, sunt cativa muncitori necalificati care ocupa posturi de jurnalisti suplinitori si care asociaza neaparat conceptul de loc de munca cu ala de birou. Eu ii inteleg ca vor sa para interesanti si sa stie lumea ca ei stau pe-un scaun la un birou, (chiar daca-i open office si are inca 30-50  de colegi de munca in aceeasi camera), dar totusi n-ar fi rau ca indivizii astia sa-si aduca aminte ca  ma-sa si tac’su au lucrat in fabrica toata viata, in program de trei schimburi, ca majoritatea oamenilor din Romania (pe vremea cand se producea ceva), iar corporatiile erau ceva ce vedeau ei in serialul Dallas.

Adicatelea n-ar fi rau ca roboteii astia corportasti sa mai scoata nasul din carti si brosuri auto-motivationale si sa se uite un pic in jurul lor. Eu inteleg ca-i misto sa scrii despre cacaturi din astea gen “cum sa-ti decorezi casa cu mobila de peste ocean” combinate cu probleme existentaile de tipul  ”unde sa mergi in vacanta: America de Sud sau Japonia?”. Dar totusi suntem in Romania, nu pe Wall-Street. Iar salariul mediu la noi (chiar si ala de la birou) abia-ti ajunge de 3 plinuri de benzina, nu de excursii in Tanganica.

Treziti-va ma, ca acus vine sfarsitul lumii si voi tot n-aveti habar pe ce lume traiti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *