film cinema

Inspiratia animata

Vazand ca nu mai ies din bucatarie, domnul Disney si niste prietene s-au gandit sa ma mai scoata si in oras si m-au tarat aseara la film. Ma rog, de tarat, m-a tarat traficul de fapt pana acolo. Cred sincer ca daca alergam as fi ajuns mai repede, decat la volan, dar asta e o alta poveste.

Cand m-am lasat luata in brate de fotoliul ala moale si au inceput sa ruleze culori in fata ochilor mei m-a lovit: asta este un film despre mine si despre cei ca mine. Printesa sunt eu, chiar daca in oglinda ma vad blonda si ea e desenata in negru, fara precedent, by the way, in istoria povestilor lumii. Chiar daca ea a avut toata viata un vis pentru care a muncit pana la epuizare si eu habar nu am incotro ma indrept nici acum. A spus la un moment dat o chestie care mi-a facut clik in cap. “When you get what you want, you lose what you had”. Si chiar asa si e. Absolut tot ce pleaca din viata ta lasa loc pentru altceva. Iar daca iti doresti musai un lucru, un om sau o stare, cu toata fiinta ta, nu inseamna neaparat ca acel lucru, om sau stare e ceea ce ai nevoie. Makes sense? Pentru mine mult,  dintr-o data.

Pe langa revelatia asta, din filmul asta am invatat cat de importat e sa manuiesti un cutit. Am aflat ca pana si lumea din desene animate se invarte in jurul mancarii (aici m-am identificat cu eroina, recunosc) si in plus, mi s-a subliniat in cap faptul ca lucrurile pur si simplu se intampla in jurul tau, trebuie doar sa deschizi ochii mari spre ele.

Vi-l recomand cu drag si o sa ma straduiesc sa fac o tocanita exact ca eroina din poveste. Dar hai ca v-am spus destule si urasc oamenii care povestesc filme. Vizionare inspirata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *