stihl jet saw

Jetsaw, sau drujba Stihl cu motor de avion

Aceasta inventie este practic o inovatie in lume. Doi ingineri de la Stihl au reusit sa creeze o drujba care sa foloseasca aceeasi turbina precum cea a motorului unui avion. Toate meritele acestei inventii foarte puternice se datoreaza lui Andre Pager si Matt Santjer, cei doi ingineri care lucreaza pentru cel mai mare producator de drujbe din lume.

Unealta celor de la STIHL foloseste o turbina numita Wren Turboprop, care are un sistem propriu de evacuare. In mod surprinzator, partea exterioara nu a avut mult de suferit ca urmare a acestei schimbari, fiind greu posibil sa iti dai seama de puterea motorului ce se afla in spatele carcasei originale STIHL.

Consumul de combustibil este de aproximativ 4 ori mai mare decat al unei drujbe pe benzina obisnuite. Sa nu omitem si flacarile scoase de un motor cu astfel de turbina. Nici pana in ziua de azi nu s-a confirmat potentiala aparitie a unui model de drujba cu astfel de motor pe piata. Singura realizare a acestei inventii este unicitatea sa.

Dupa cum a spus unul dintre cei doi ingineri ce au lucrat la aceasta inventie, Andre, instalarea acestui mecanism a fost mult mai usoara de cat si-au imaginat vreodata, ideea in sine a fost cea care trebuia sa apara intr-un fel sau altul. Ei spun ca cea mai dificila parte a fost, de fapt, implementarea sistemului custoum-made de evacuare.

Dupa parerea mea si a multor alti cunoscatori ai acestui “eveniment”, cei doi au facut o treaba excelenta prin implementarea turbinei, dar si prin integrarea sistemului computerizat in manerul drujbei. Un alt lucru de apreciat, amintit si mai sus, este carcasa originala care reuseste sa se potirveasca manusa cu noul ansamblu. La prima vedere, cu capacul original pus, nu ai putea nicium sa-ti dai seama ca in spatele sau se afla o turbina atat de puternica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *