jocuri

Jocurile Flash – viitorul divertismentului

Jocurile online de tip flash isi au originea intr-un program numit FutureSplash Animator dezvoltat de compania FutureWave Software. Cum compania era prea mica pentru a genera popularitate programului, in anul 1996 tehnologia a fost vanduta companiei Adobe, programul FutureSplash Animator schimbandu-si denumirea in Macromedia Flash 1.0.

Macromedia a fost cea care a revolutionat conceptual de jocuri online prin dezvoltarea jocurilor flash. Incepand cu 2001 designerii si programatorii s-au concentrat pentru a realize jocuri cat mai atractive si performante, dand nastere astfel unei competitii intre creatorii de jocuri bazate pe sistemul flash.

Insa acest program prezenta oarecare probleme pe unele computere mai slab echipate, rezolvarea venind in anul 2004 cu lansarea noii versiuni a limbajului de programare Action Script. Avantul programatorilor a dus la crearea de noi concepte de jocuri din ce in ce mai complexe ce le permitea jucatorilor din intreaga lume sa tina legatura, sa joace impreuna sa-si posteze scorurile etc.

In prezent, jocuri noi apar in fiecare zi, care mai de care mai interesant si mai captivant, fiind prilejuri de distractie si de socializare, astfel ca aceste jocuri gen Zuma, WereBox, Super Mario sau de ce nu jocuri cu biciclete tin ocupate aproximativ 65 % din populatia SUA.Pe langa aceste tipuri de jocuri exista multe alte mult mai complicate sau simple de exemplu jocurile bomberman sau jocuri cu tancuri, cele din urma putand avea misiuni extrem de complexe.

Probabil se va incerca o noua upgradare a jocurilor flash in viitorul apropiat tinandu-se cont in special de consumul de resurse pe care il genereaza acest tip de jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *