prostitutie

Legalizarea prostitutiei

Dezbatere mare pe Adevarul. Titlu de-o schioapa: Este pregatita Romania pentru legalizarea prostitutiei?

De parca legalizarea prostitutiei ar face ca hoarde de panarame sa colcaie pe strazile oraselor si satelor, devorand totul in calea lor. Problema s-ar putea compara cu “Este pregatita Romania sa treaca la moneda unica Euro?”. :)

Concluziile “dezbaterii” de pe Adevarul: medicii sunt pro, biserica este contra iar politia este neutra. 

Poi Biserica-i contra, logic. Doar n-o sa zica “da dom’le, hai sa preacurvim legal.”

Biserica-i impotriva avortului, impotriva casatoriei intre gay, impotriva pedepsei cu moartea, etc. Logic sa fie si impotriva prostitutiei, ca doar trebuie sa fie consecventa.

Medicii sunt pro, normal. Daca se legalizeaza prostitutia, practicantele devin angajate cu drepturi depline, deci vor cotiza si ele la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. In concluzie, mai multi bani la buget, mai multi bani in buzunarul lor.

Politia e neutra. Eu cred ca mai degraba ar fi contra, dar li-e rusine sa zica. Daca se legalizeazacurvasaraia prostitutia, militienii n-o sa mai primeasca spagi de la pesti si de la prostituate, pentru ca n-ar avea de ce, ca n-ar mai avea aia de ce sa se ascunda. Ar fi si ei muncitori cinstiti, pe persoana fizica, la fel ca tamplarii sau instalatorii.

In aceeasi ordine de idei, Radu Mazare, craiul Constantei, a zis ca “atata timp cat exista si se manifesta la vedere, de ce sa n-o legalizam ?”

Daca e sa ne luam dupa opinia ineptului, ar trebui sa legalizam si consumul de droguri, violurile, furturile, crimele, darea/luarea de mita, trecutul pe rosu la semafor si multe alte chestii care “exista si se manifesta la vedere”.

Apropo… de ce dracu’ i se zice “cea mai veche meserie din lume”?

Eu credeam ca omul intai a fost vanator, ca sa-si procure mancare, dar se pare ca inainte de asta mergea la curve…

Dupa umila mea parere, cine are de gand sa “apeleze” la prostituate, o va face fie ca-i legal fie ca nu. La fel, cine are de gand sa practice “meseria” asta, o va practica indiferent de statutul legal. Vorba lui Mazare: exista si se manifesta la vedere”. Deci din punctul asta de vedere, e irelevant daca se legalizeaza sau nu.

Pe de alta parte, daca devine o meserie-n toata regula, vor mai veni niste bani la bugetul statului, din impozite, asigurari medicale, cotizatii la pensii si alte tampenii. Asta cu conditia ca domnisoarele sa umble cu casa de marcat dupa ele si sa emita bon fiscal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *