Romania turistica

Locul meu preferat din Romania

Ca să n-o lungesc prea mult, vă spun că există două locuri în care mă regăsesc în ţara asta. Ca oraş, ar fi Clujul evident, dat fiind faptul că m-am născut la o oră distanţă de el. Totuşi, iubesc muntele. Şi voi fi mereu impresionat de splendoarea munţilor. Tocmai de aia, locul cel mai vizitat şi locul preferat în ţara asta rămâne masivul Parâng. Nu ştiu câţi dintre voi aţi fost, dar dacă vă plac înălţimile, încercaţi o dată şi acest colţişor de România.

Mă pot mândri că am crescut la poalele Parângului şi că am mii de amintiri plăcute. Verii mei au fost schiori de performanţă şi vizitele în staţiunea Parâng erau nenumărate în perioada copilăriei mele. Mai târziu m-am reîntors pentru a explora şi vârfurile (în ’97, ’99 şi 2000). Am urcat de zeci de ori pe Parângul Mic; am dormit de vreo câteva ori în spatele Cârjei, la Mija (groaznic de frig şi în Iulie), sau pe vf. Scurtu, după o dâlmă de pământ unde am ţinut toată noaptea de cort să nu zburăm cu el; am văzut eclipsa pe 11.08.99 de pe Parângul Mare; am coborât la Mândra pe şaua Gruiului pe un horn îngust de mi-am rugat zilele; am stors saci de dormit la 4 dimineaţa la Gâlcescu după ce nişte novăceni (da, din Novaci) dansaseră în jurul focului toată noaptea (nu credeam că “dansul ploii” funcţionează).

Cel mai frumos loc, rămâne însă Lacul Mândra şi complexul Roşiile unde am şi făcut baie la 7-8°C. Demenţă! Pozele am să le achiziţionez cândva şi am să le scanez. Până atunci, vă las să vă bucuraţi de câteva din pozele adunate de cei de la Alpinet de la diverşi împătimiţi ai muntelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *