izolatii case

Materiale practice pe care le putem utiliza pentru izolatia locuintei

Desi initiativa de a izola un spatiu, indiferent de amplasamentul si activitatea pe care o gazduieste, reprezinta o alegere care implica deopotriva hotarare si un buget amplu din partea proprietarilor, multe persoane incep sa isi indrepte privirea spre astfel de alternative. In ultimul timp, firmele de constructii si amenajari si-au amplificat intr-o maniera uimitoare vanzarile, diversificandu-si deopotriva gama de materiale disponibile, dar si tehnicile de montaj si mentenanta propuse potentialilor clienti.

Alegerile materiale sunt dintre cele mai diversificate, recomandarile specialistilor in domeniu aducand la lumina propuneri precum polistirenul expandat, cel extrudat, vata minerala, celuloza sau rigipsul. In aparenta ele definesc o gama deosebit de variata de texturi, fiecare dintre acestea fiind caracterizta de anumite proprietati care pot aduce in egala masura avantaje si dezavantaje locuintei dumneavoastra.

De ce ar trebui sa alegem polistirenul expandat?izolatii case

O intrebare la care vom raspunde succint in urmatoarele randuri, explicatii ce speram sa ateste intr-
o anumita masura popularitatea de care se bucura polistirenul pe piata de specialitate. Disponibilitatea diverselor repere dimensionale reprezinta in plus, deoarece fiecare proprietar isi poate personaliza izolatia dupa bunul plac, urmand fie recomandarile echipei care se ocupa si de montaj, sau bazandu-se pe propriile experiente din domeniul constructiilor.

Procedura de montaj este foarte simplista, placarea peretilor exteriori configurandu-se cu ajutorul unor placi
supradimensionate, a caror grosime este selectionata direct proportional cu expunerea si amplasamentul cladirii respective. Adezivul utilizat la lipirea acestor placi reflecta intr-o maniera decisiva aceleasi proprietati precum cel folosit la montajul placutelor de faianta, ele fiind fixate ulterior cu ajutorul unor suporti speciali, aplicati la nivelul imbinarilor unghiulare cu foarte multa precizie.

Procedura de montaj este definita de o tencuiala tip „mortar”, peste care se aplica orice nuanta de lavabila, paleta de culori disponibila in cataloagele de specialitate oferind propuneri interesante pentru proprietarii de imobile care doresc sa ofere o aura extravaganta locuintei personale, dar si degrade-uri clasice, utilizate preponderent de persoanele ale caror preferinte raman intotdeauna ancorate in sectorul neutru, simplu si elegant.

Aceeasi tehnica este utilizata si in cazul izolatiilor interioare, cu mentiunea ca polistirenul expandat s-ar putea sa nu reprezinte in acest caz o alegere la fel de inspirata precum la exterior. Fragilitatea acestui material ne determina sa il clasam pe o pozitie inferioara rigipsului, un material de constructii care raspunde mult mai prompt nevoilor ambientale infatisate de mediul interior al unei locuinte. Doua exemple elocvente sunt reprezentate deopotriva de semnele vizibile pe care le-ar putea produce piesele de mobilier care intra in contact cu peretii incaperilor, dar si necesitatea de a miza pe accesorii masive pentru a putea monta caloriferele sau mobilierul direct pe structura peretelui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *