Mesaj pentru generaţia de liceu

Zilele astea am avut ocazia să mai aflu una-alta despre foştii colegi din liceu şi am realizat că poate la fel de important ca a acumula cunoştinţe în liceu, este şi faptul de a lega prietenii. Prietenii sincere şi trainice. În perioada gimnaziului şi a liceului se leagă unele dintre cele mai stabile relaţii. Cunosc cazuri în care, după 5-10 ani de la terminarea liceului, toţi colegii de clasă s-au prezentat la nunta vreunuia sau la alte reuniuni, datorită prieteniei ce s-a legat între ei cu ani în urmă.

E drept că într-o clasă ai 20-25, maxim 30 de colegi şi probabil nu poţi fi prieten cu fiecare, dar lieceul ăla nu are doar o clasă, nu are doar 30 de elevi. Caută-ţi prietenii adevăraţi printre colegi! Se leagă poveşti de iubire foarte faine în liceu şi se petrec multe întâmplări pe care merită să ţi le aminteşti cu drag peste vremuri. Se ştie că fetele sunt mai invdioase din fire şi generează anumite conflicte în clasă, însă încercaţi să gestionaţi aceste conflicte astfel încât peste câţiva ani să vă amintiţi de cheful care a urmat după amortizarea conflictului, iar motivul gâlcevei să se piardă.

Nu treceţi prin ăia 4 ani de liceu fără a vă cunoaşte mai bine, fără a lega prietenii, pentru că odată cu înaintarea în vârstă vă va fi tot mai greu să faceţi acest lucru! Aveţi tot timpul din lume să vă faceţi duşmani, nu îcepeţi din liceu. Nu vă neglijaţi niciun coleg, nu-i catalogaţi ca: tocilarul, fraierul, curva, mironosiţa, handicapatu, etc. deoarece nici nu vă închipuiţi cum se poate schimba roata în doar 2-3 ani de la ieşirea de pe băncile liceului şi poate vei regreta că în acei ani nu ai avut mai mult timp să te apropii de Popescu sau Ionescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *