Munca multa si grea nu va garanteaza succesul

Munca multa si grea nu va garanteaza succesul

Daca credeti ca cu cat lucrati mai mult, cu atat veti avea mai mult succes si  veti fi mai bogati – am veste pentru dvs.: Cei mai bogati oameni din lume, tot 10 cei mai bogati oameni din lume fac  mai multi bani decat 3,5 miliarde de oameni combinati. Ganditi-va putin la acest lucru si reflectati asupra lui.

Cat de mult pot lucra 10 barbati intr-o zi? Cel mult 240 de ore. Cat de mult pot lucra 3,5 miliarde de oameni daca lucreaza doar o ora pe zi? 3,5 miliarde de ore. Sunt foarte multi oameni in aceasta lume care muncesc mai mult si  mult mai greu decat cei mai bogati oameni din lume si totusi nu au nici macar 10% din veniturile acestora.

Si daca as putea sa ma intorc in timp, fara indoiala, mi-as spune sa fiu mai lenes. Pentru ca tarziu am realizat brusc ca munca multa si foarte grea nu se coreleaza cu a avea mai multi bani.  De aici si expresia: munceste inteligent.

Warren Buffett isi petrece majoritatea zilelor in sedinta, cautand oportunitati. In ultimii 50 de ani, au cautat si au obtinut cam o duzina din oportunitatile intalnite, si asta face ca firma sa castige atat de multi bani.

Un gând despre “Munca multa si grea nu va garanteaza succesul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *