legi auto

Noi legi auto

Din nou, minunatul nostru guvern a postat doua legi auto (cu privire la circulatia autoturismelor, inmatriculari, etc) pe site-ul ministerului de interne, spre dezbatere publica.

Pe scurt, ideile prezentate in legile respective sunt urmatoarele:

1. Atunci cand un sofer va primi o amenda de circulatie, sa fie obligat s-o plateasca in 90 de zile. In caz contrar, permisul i se suspenda pana cand face dovada platii integrale a amenzii.

Intre noi fie vorba, asta n-ar fi un lucru asa de rau. Probabil soferii si-ar plati amenzile cu simt de raspundere si s-ar strange mai repede si mai cu spor bani la buget. Si bineinteles, stim cat de bine administreaza statul banii. Se mai face cate un km de autostrada / deceniu, etc.

Fiind la baza o masura de bun simt, nu consider legea cu pricina ca fiind un abuz. Cu toate astea, sa vedeti voi cum se inmultesc radarele mobile si politistii ascunsi in boscheti daca se aproba legea de mai sus.

2. Al doilea mirific proiect de lege propus spre dezbatere publica este unul care zice ca soferii care conduc masini inmatriculate in strainatate nu vor mai avea voie sa le conduca in Romania mai mult de 30 de zile, decat daca sunt inmatriculate pe numele lor. Stiu ca legea vine dupa numeroasele inmatriculari-fantoma facute in Bulgaria, cu asigurari false, ITP-uri false si tot asa.

Din pacate, masina mea e inmatriculata in Spania, pe numele mamei. N-am putut s-o inmatriculez pe numele meu deoarece eu n-am rezidenta acolo. Deci sper din toata inima sa nu se aprobe legea. Nu sariti cu gura, ca am asigurare / ITP la zi, facute pe bune, nu editate de mine in MS Word.

Pentru mai multe detalii, puteti consulta documentul oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *