Aditivi

O lista plina de E-uri

E-urile alimentare au imbracat o haina de bau-bau, de cand regulile de pe piata noastra le cer producatorilor sa scrie negru pe alb ce ne vara sub nas, ambalat frumos sau delicios mirositor. E drept ca multor produse le lipseste inca stampila atat de necesara a ingredientelor, si de multe ori continutul lor ne este prezentat prin simple desene, de ma apuca nervii langa raft.

Va propun un exercitiu de memorie. Nu, nu va speriati de ce vedeti mai jos. Nu o sa va scot la tabla maine, sa va intreb care E e responsabil de ce Dar va sugerez sa tineti minte trei dintre ele. Alea care va atrag atentia. Si o sa vedeti apoi ca le regasiti pe foarte multe dintre produsele pe care le cumparati. Eu l-am tinut minte pe 330 de la prima citire si apoi m-am intalnit cu el de neasteptat de multe ori, in locurile cele mai nepotrivite, unde nici nu ma gandeam ca o sa se iveasca.

Aditivii sunt adaugati in alimente ca sa ne indulceasca vietile, sa ne coloreze farfuriile sau sa conserve cat mai mult mancarea si s-o tina in frigider pana o uitam de tot. Si cand o gasim totusi, in spatele unei salate mari si infoiate, care ne-a blocat vederea, e tot buna, fir-ar sa fie! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *