Pantofii stiletto – simbolul suprem al senzualitatii si elegantei

pantofi stiletto albastriTocul pantofului stiletto este recunoscut drept una dintre cele mai puternice arme sociale ale femeii moderne. De-a lungul timpului, tocurile au evoluat, devenind astazi un articol care provoaca durere si deformeaza piciorul. Tocul inalt creeaza iluzia de inaltime si superioritate, subtiind in acelasi timp muschiul piciorului. Un alt efect pe care il are asupra corpului este acela de a forta bustul sa se ridice, creand o pozitie a corpului destul de incitanta si atragatoare.

In perioada Renasterii, stiletto devenise arma preferata a asasinilor italieni. Trecutul furtunos al acestui cuvant l-a facut sa aiba astazi o conotatie negativa si sa fie asociat cu deceptia si intristarea. Cu toate acestea, fascinatia acestui model i-a determinat pe cei mai multi creatori de moda sa se implice in realizarea cat mai multor modele si imprimeuri, care sa satisfaca preferintele femeilor din intreaga lume.

Acesta este motivul pentru care fiecare femeie are in garderoba cel putin o pereche de pantofi stiletto. Sunt atat de iubiti pentru ca au capacitatea de a transforma orice tip de tinuta intr-una speciala. Ei pot fi purtati atat pe timp de zi, la birou, cu o tinuta office-casual, cat si seara, la o petrecere privata. Reprezinta accesoriul care ofera eleganta si rafinament oricarei femei si oricarui tip de outfit.

Fotograful Helmut Newton a surprins complexitatea, eleganta si stralucirea acestui tip de toc in fotografia pe care a intitulat-o simplu si sugestiv: „Pantof”, realizata in Monte Carlo, in anul 1983. A reusit sa puna in evidenta delicatetea si agresivitatea dinamica a acestui exemplar de incaltaminte.

Modul in care a fost realizata fotografia a subliniat intr-un mod exemplar modalitatea prin care forma si anatomia unui pantof stiletto reuseste sa contribuie intr-un mod decisiv in procesul de seductie. Uneori, el reprezinta arma letala pe care femeia o foloseste atat pentru a atrage sexul masculin, cat si pentru a concura cu rivalele sale. Pozitia anatomica si sociala pe care o reflecta un toc stiletto sugereaza pozitionarea unei femei, in raport cu o alta femeie.0101

Pantofii stiletto reprezinta simbolul suprem al senzualitatii si feminitatii. Ei sunt utilizati de doamnele din toata lumea pentru a sublinia diferenta dintre sexe. Avantajul acestor pantofi este acela ca ei cunosc mai multe forme, imprimeuri si culori, astfel ca sunt o alegere reusita atat pentru cele care prefera tocul mai inalt, varful mai rotund sau calapodul mai comod.

De ce nu trebuie sa iti lipseasca din casa o pereche de pantofi stiletto?

Pentru ca pot fi purtati cu orice tip de tinuta si pentru ca au abilitatea de a oferi un plus de culoare si senzualitate acesteia.

Pentru ca aduc un plus de senzualitate purtatoarei, subtiaza piciorul, evidentiaza bustul si pun in evidenta caracterul rafinat al atitudinii.

Pentru ca fac piciorul sa arate foarte bine si, chiar daca sunt incomozi prin esenta, daca sunt de calitate, pot fi purtati chiar si o zi intreaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *