Partea a doua - Cum ne concentram doar pe o sarcina pentru a creste productivitatea

Partea a doua – Cum ne concentram doar pe o sarcina pentru a creste productivitatea

2. Programeaza sarcini recurente pentru acelasi timp. Multe dintre deciziile tale se refera la lucruri pe care le faci in mod regulat. In fiecare zi decideti cand intentionati sa luati cina sau cand sa va conectati prin e-mail.

In cartea „Lucrari profunde”, autorul Cal Newport sugereaza eliminarea deciziilor de planificare pentru sarcini recurente, pentru a rezolva problemele inutile care sunt mereu in mintea ta.

De exemplu, este posibil sa raspundeti la e-mail la 16:00. in fiecare saptamana sau sa mergeti sala de sport in fiecare luni si miercuri la 6. Stabilirea acestui tip de rutine va poate ajuta sa faceti mai mult si sa deliberati mai putin.

3. Alegeti un punct de evidenta zilnic. Fa un lucru in fiecare zi in care vei privi inapoi si vei spune: „Acesta a fost punctul culminant al zilei mele.”

Aceasta idee vine de la Jake Knapp si John Zeratsky, a caror carte „Make Time” ofera sugestii practice pentru imbunatatirea concentrarii. Ei sugereaza gasirea unei sarcini in fiecare zi, care este cel mai urgent, satisfacator sau cel mai vesel lucru pe care il puteti face, in mod ideal, in aproximativ 90 de minute.

Aceasta practica va poate ajuta sa va concentrati asupra deciziilor care va servesc cu adevarat si sa evitati sa va raspanditi capacitatea de rezolvare a problemelor prea mici si nesimnificante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *