Partea a III-a. Cum ne eliberam mintea

Partea a III-a. Cum ne eliberam mintea

4. Utilizati modul de citire pe browserul dvs. Atat de multe pagini web iti arunca atentia cerandu-ti sa efectuezi deliberari mici, dar constante.

Aveti tendinta de a avea o retentie mai buna atunci cand absorbiti o singura bucata de continut de la inceput pana la sfarsit inainte de a trece la altceva. Din ce in ce mai multe browsere ofera acum un tip de „mod de citire” care blocheaza continutul multimedia si usureaza acordarea atentiei la ceea ce citesti.

5. Cititi carti pe hartie. Citirea materialului tiparit in mod regulat va tine in frau partea mintii care se ocupa cu decizii si va elibereaza pentru a va concentra pe ceea ce faceti in acel moment fara sa va intrerupa.

Nicholas Carr abordeaza acest lucru atunci cand spune: „Permitandu-ne sa filtram distragerile, sa linistim functiile de rezolvare a problemelor lobilor frontali, lectura profunda devine o forma de gandire profunda. Mintea cititorului experimentat de carti este o minte calma, nu una zumzaitoare. ”

Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti la citire online. In schimb, inchideti laptopul si puneti-va telefonul pe silentios cateva minute in fiecare seara si bucurati-va de o carte buna (fizica).
Nu uitati, aceste sfaturi nu sunt o propunere completa sau totala. Ne place sa va oferim o multime de sfaturi actionabile. Incercati strategiile care va par promitatoare. Daca functioneaza, ramaneti cu ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *