Pentru că România va creşte prin hoţie şi iresponsabilitate

Ar putea să-mi explice şi mie cineva de ce sunt atât de ipocrite reclamele Petrom-ului? Cum poţi să afirmi ca motto în reclamă că, citez: “Pentru că România va creşte prin bun simţ şi responsabilitate”, când realitatea crudă din benzinării dă dovadă de sfidare şi ură la adresa bieţilor români, care consumă benzină mai mult decât apă potabilă?

Cică Petrom-ul contribuie cel mai mult la bugetul de stat. Pai are de unde, fraţilor. Dacă preţul barilului de petrol e de 68 de dolari, de ce să nu pună un adaos care să spargă toate limitele bunului simţ şi cu care să se dea tunuri peste noapte? De ce să nu ridice ei preţul benzinei peste 4 lei, dacă românii tac şi înghit în sec când toarnă din pompe în rezervoarele uscate? Şi de ce să nu fie mulţumit guvernul României când cască ochii lacomi la banii pe care îi varsă Petrom la bugetul de stat, buget din care se cheltuiesc sume enorme pe timp de criză pentru acţiuni retarde?

Madama Ridzi, Ministrul Tineretului şi sportului, nu ştie pe ce a cheltuit 628.000 de euro la Ziua Tineretului. Adică cum nu ştii, domniţă? Ai probleme cu finanţele sau cu scânteile dintre neuroni? Eşti ministru, trebuie să ştii. Cel puţin pentru noi, ăştia care ducem greul crizei, nu pentru dumneata, care sunt sigur că eşti ahtiată după luisvuitoane, verscăcace sau după rochia de 100.000 de euro a soţiei lui Videanu, cu care a sfidat o ţară întreagă în miezul crizei mondiale.

Duminică. Băsescu ne-a anunţat, cu toata sacadarea pe care a putut-o apăsa printre dinţi, că am intrat în RE-CE-SI-U-NE.  Pe silabe, ca la proşti. Păi noi ştim de ce am intrat în recesiune, domnule preşedinte: pentru că avem o ţară locuită de 3 categorii de oameni: votanţi, apatici şi retarzi. Din ultima categorie fac parte şi monsieurii care ne (îşi) conduc (afacerile).

Prin urmare, domnilor de la sectorul marketing Petrom, nu ne mai sfidaţi cu “bun simţ şi responsabilitate”. Ţineţi-vă firea în nădragi. Nu ne impresionaţi cu nimic. România nu va mai creşte niciodată. România va cădea atât de mult, încât va fi nevoită să “arunce capete de boieri pe ferestre”, aşa cum îmi povestea mie tata că făceau ruşii la revoluţia bolşevică. Şi ca să citez pe cineva care iubeşte foarte mult poporul român, aş merge pe aceeaşi linie de gândire: e atât de întunecat cerul, că numai o furtună îl va putea limpezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *