Petitii online

Nu stiu daca ati observat ultimele trenduri, dar mai nou toata lumea semneaza petitii online. Se pare ca exista de ceva vreme un site, petitieonline.ro , unde toata lumea poate intra si semna o petitie pentru orice.

Site-ul exista de mai multa vreme, dar eu am intrat pe el prima data ieri, cand voiam sa vad despre petitia cu privire la desfiintarea TVR Info si Cultural.

Am vazut acolo cateva lucruri al dracului de interesante. Stiati de exemplu ca exista petitii pentru a-i chema pe cei de la Metallica in Romania ? Sau pentru difuzarea filmului Earthlings pe TVR ?

Deci ti se nazareste ceva, pac ai facut o petitie. Mai sunt 2-3 care sunt in aceeasi minte cu tine si pac, semneaza si ei. Toate bune si frumoase, dar intrebarea se pune : au vreun sens petitiile astea ? Adicatelea, le baga cineva in seama ? Daca se intruneste un numar minim de nu-stiu-cate semnaturi vine vreo autoritate si aproba petitia respectiva sau cum merge treaba ? Ma gandesc ca sunt unii care efectiv au nevoie de o cauza. Realizabila sau nu. Doar asa, sa aiba activitate.

Eu am impresia ca cel care-a facut site-ul respectiv a speculat un pic gandirea romanului. Si-a dat seama ca oamenii au nevoie de un loc unde sa ceara chestii, chiar daca nu-i baga nimeni in seama. Cand dai submit la o petitie acolo, nu-i ca si cum ajunge pe masa vreunei autoritati abilitate.

La noi a ramas pe principiul “Sa ne dea !” . Cine sa ne dea ? Cum cine: “Astia !”.

Si la urma urmei, chiar daca nu-ti da nimeni nimic, tu ti-ai spus Of-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *