pizzeria acapulco din ploiesti

Pizza – deliciul culinar care nu va poate lasa indiferenti

Fara dubii, pizza reprezinta un fel de mancare iubit de catre foarte multe persoane. Increzator, pot afirma faptul ca putini sunt aceia care nu au fost macar o singura data curiosi sa testeze gustul acestui preparat, chit ca erau sau nu fanii bucatariei italiene, a celei frantuzesti ori mediteraneene. De ce spun asta? Ei bine, pizza este un preparat care poate fi reinterpretat de fiecare data, bucatarii creativi fiind cei care ii pot adauga, ori diminua lista ampla de topping-uri.

Mi-am propus astazi sa va vorbesc despre sortimentele de pizza pe care le veti regasi in meniul unui local indragit de mine, respectiv Pizzeria Acapulco din Ploiesti.

Pizza cu origini italiene – in mare parte, sortimentele care fac parte din aceasta categorie sunt considerate a fi „dietetice”, insa doar daca nu se adauga mozzarella din belsug peste sosul de rosii cu busuioc. Un sortiment autentic este cel napoletan, care poate fi de doua feluri:  Marinara ori Margherita. Prima se evidentiaza prin intermediul bucatelelor de usturoi si al frunzelor proaspete de oregano, in timp ce a doua aduce in prim plan savoarea busuiocului si deliciosul gust al feliilor de mozzarella.

Nici orasul Lazio nu se lasa mai prejos, sortimentele ilustrative pentru peisajul acestuia fiind „Taglio” si „Rustica”. Ne amintim si alte tipuri de pizza la fel de indragite de catre publicul autohton, ele fiind cuprinse in meniul bogat al pizzeriei Acapulco. Vorbesc despre „Siciliana”, „Viennese”, „Capricciosa”, „Quatro Stagioni” ori „Quatro Formaggi”.

Pizza cu origini americane- trei sunt sortimentele care mi-au atras atentia din aceasta categorie, respectiv „Chicago”, „New York” si „California”. Blatul pufos este atributul incontestabil al pizzei „Chicago”, in anumite localuri pastrandu-se traditia de a-i distribui compozitia pe mai multe straturi. Pizza originara din California se evidentiaza prin intermediul selectiei de topping-uri, cele exotice fiind la putere. Fructele de mare, diversele tipuri de carne, precum si legumele sunt nelipsite de pe suprafata blatului usor crocant. Impozantul oras New – York ne ofera si el un sortiment atipic de pizza, printre topping-urile specifice numarandu-se usturoiul, in combinatie cu ansoa ori creveti.

Pizza frantuzeasca – singurul aspect deosebit al acestui sortiment este forma e care o capata blatul, respectiv cea de inel. De aici si denumirea cu iz englezesc, respectiv „Bagel”. In plus, specifice bucatariei franceze raman si branzeturile din belsug.

Pizza traditionala – fiecare restaurant in parte isi gandeste un sortiment traditional, special. In functie de regiune, ori de specificul bucatariei, toppingurile care vor predomina pe suprafata blatului pot fi sortimentele de carne, legumele ori branzeturile. Cel mai adesea, pizza traditionala se individualizeaza prin a sa compozitie densa, destul de dificil de digerat la ore tarzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *