mancare

Pofta vine mancand

Oricat de anapoda ar suna, pofta nu doar vine mancand, ci si pleaca. Si nu ma refer aici la adancirea fiecaruia intr-un lighean de inghetata sau intr-o mare de bomboane fondante, doar ca sa stavilim pornirile ce ne apuca uneori, chiar si in miez de noapte. Pofta de dulce, pentru ca ea este cea mai cumplita, daunatoare si de nestavilit, ce mai, dracu in persoana, este si cea mai populara. Ca doar oameni suntem cu totii. Mi-am dat seama, dupa ce m-am consultat si cu niste oameni mai intelepti ca ea pleaca de pe sufletul nostru daca o combatem cu ceva foarte asemanator, dar mai putin daunator.

Sa va dau un exemplu inainte sa fugiti mancand nori si sa ma faceti nebuna pe la colturi. O mica bucatica de ciocolata, poate alunga, va jur, pofta nebuna de o felie uriasa de tort toropit de crema ciocolatie. O cana de cacao cu lapte, rece, poate invinge pofta de inghetata, un fruct din categoria celor dulci poate alunga din fata ochilor gandul aproape palpabil al unui desert racoros.

Orice pofta de dulce poate fi amagita cu o lingurita de miere, de exemplu. Si vorbesc aici despre seri tarzii cand vine cheful de a rontai ceva, orice cu gust dulceag. Si stiu ca vine si stiti si voi. Nu zic sa refuzati tortul de la nunta celei mai bune prietene, sa faceti circ cand mama soacra va baga sub nas fursecurile pregatite special pentru voi sau sa va dati ochii peste cap cand e ziua vreunui coleg si bietul om va serveste cu o amandina. Dar cand stiti ca aveti o problema in directia asta, si tindeti sa aveti mereu acasa o rezerva de ciocolata, va propun sa demontati din perete dulapul respectiv si sa puneti acolo un ghivechi de flori 🙂 Sau sa va faceti in loc, o rezerva de fructe. Dar asta n-am vrut s-o zic din prima, ca stiu ca multi stati cu piatra in mana, si sunteti gata de atac cand cineva sustine ca un fruct tine loc de dulce. Un ananas copt suplineste totusi orice pofta. Parol.

Si mai e ceva demn de mentionat, tot legat de rezervele strategice de prin casa. Cumparati doar cat consumati. Punct. Mancare proaspata in fiecare zi si nu prea multa care sa ramana la vedere peste tot. Daca o si depozitati intr-un frigider mic, cum fac eu acum, ca asa mi-a venit ideea, e si mai bine. Acolo intra doar cele necesare pentru o zi. Si atunci clar renuntam la prostiile cu care de obicei incarcam un frigider mare si care ajung sa se strice si sa faca niste colonii de bacterii cu nepoti si stranepoti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *