Peste

Regim cu peste proaspat

Ieri m-am reintalnit cu marea dupa o lunga perioada in care o abandonasem, dar si ea ma trata fara afectiune. Ne-am iertat de la prima privire si eu mi-am intins cositele chiar la picioarele ei. Am respirat-o o vreme. Am privit-o lung, de la poale pana in locurile cele mai indepartate, de la turci probabil ­čÖé si ea s-a uitat fix in ochii mei.

Poate ca ar trebui sa va zic totusi ca ziua mea, n-a inceput cand am calcat pe nisip. Ci mult mai devreme, in niste zori de zi de duminica, in care era inuman sa trezesti pe cineva, chiar si cu o propunere de-a vedea marea pe loc. M-am urnit cu greu, cu gandul doar la cafeaua de la Efendi, un loc minunat din Neptun, in care ne asteptau shuberek cald, iaurt rece si cafea la nisip.

Gandul mi-era deja la peste. Inca de cand m-am apropiat de tarm si am simtit mirosul marii. Dar mi-am infrant poftele, ca sa pot sa incorporez toate activitatile pe care mi le doream intr-o singura zi. Si abia dupa cafele insorite am pornit spre Vama Mea. Am stat acolo multe ore, toate orele in care Sorinel a stralucit deasupra noastra si ne-a gadilat mai intai pe geci, apoi pe hanorace si tricouri, iar in final pe ultimele dedesubturi pe care nu era chip sa le scoatem. Culmea, plaja nu era goala. Si in jur se plimbau oameni care inca isi tineau gecile pe ei.

Cand i-a venit insa vremea, pestele nu m-a dezamagit. Icrele s-au intins cuminti, primele, de-a lungul painii prajite. Si s-au invelit cu o paturica de ceapa. Hamsiile s-au grabit sa vina din urma, cu o trena de usturoi care se intindea de pe ele pana peste dealul de mamaliga. Si la final, am inchis cu un bors de peste in care s-au infratit mai multe soiuri de solzosi, nici nu stiu de care si nici nu conteaza, pentru ca in final s-au inteles ­čÖé

Va pun aici niste imagini care mi-au trecut prin fata ochilor, inainte, in timpul, si dupa capatarea culorii rozalii, de la primul bonz de anul asta. Si pentru o alta viziune asupra aceluiasi week-end, bateti la usa Sanei.

Un g├ónd despre “Regim cu peste proaspat

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *