credite rapide

Reguli de aur pentru pastrarea echilibrului financiar

A nu fi atent la propriile finante nu este un lucru tocmai recomandat, de cele mai multe ori aceasta strategie fiind una necastigatoare pentru o persoana care nu vrea sa experimenteze impasul financiar. Mai mult decat atat, cel care se hotaraste sa urmeze regulile de aur prezentate mai jos nu doar ca nu va ajunge in situatia de a apela sporadic la un credit pana la primul salariu, ci va reusi sa faca economii importante la buget.

Economisirea surplusului

Desi nu se poate spune niciodata ca „avem prea multi bani”, exista anumite luni in care situatiile se aranjeaza astfel incat sa nu experimentam o nevoie acuta de bani. Poate obtinem castiguri din anumite surse neprevazute ori poate evitam cheltuielile suplimentare. In acest caz, ideal ar fi sa economisim fiecare leu in parte, iar in cateva luni vom observa ca am strans echivalentul unui alt salariu – pe care il vom putea folosi in momentele critice.

Planificarea bugetului

Metodele alese pentru planificarea bugetului sunt dintre cele mai diversificate, orice persoana avand la dispozitie optiunea programului Excel, a unui software specializat ori a clasicului caiet in care sunt notate toate veniturile si cheltuielile.

Evidenta platilor

Nu reprezinta o scuza faptul ca nu alegeti cardul pentru a efectua plati si, in consecinta, nu puteti monitoriza extrasul de cont. Este destul de facil sa urmariti cheltuielile si in momentul in care platiti cash, notand de fiecare data cand efectuati o plata semnificativa.

Urmarirea reducerilor

Bineinteles, este mult mai facil sa va ganditi la acele credite rapide IFN ca la solutii salvatoare, insa de ce nu incercati sa urmariti si reducerile din magazinele de unde va faceti cumparaturile? S-ar putea ca anumite discount-uri sa va surprinda placut, chir daca ele nu sunt aduse in prim plan de furnizorii & producatorii la care apelati in mod obisnuit.

Cheltuieli citadine

Nu-i un secret faptul ca uneori platim cu 5 – 10% mai mult doar pentru ca pe eticheta unui anumit produs este trecut numele unui brand sonor, ceea ce nu este o strategie in favoarea economiilor lunare. Asadar, incercati sa iesiti din aceasta plasa, devenind o persoana mai flexibila in momentul in care va efectuati cumparaturile de zi cu zi.

Transportul ales & facturile la telefonie

Asteptam cu totii momentul in care masinile electrice vor fi acelea predominante pe strazile din Romania, insa inca nu ne regasim in fata acestui progres tehnologic. Pornind de la aceasta premisa, ideal ar fi sa renuntati la traseele zilnice cu masina, alegand mijloacele de transport in comun / propria bicicleta. Din perspectiva domeniului „telecomunicatiilor”, smartphone-urile de ultima generatie nu reprezinta un must – have pentru o persoana care doreste sa traiasca decent, ceea ce inseamna ca nu tebuie sa va legati la cap cu un abonament pe doi ani de zile doar pentru a obtine un discount consistent la ultima lasare a brandului Apple/ Samsung.

Diminuarea costurilor la energie

Cum puteti face acest lucru? Nimic mai simplu, prin lipsa risipei. Atat din punctul de vedere al apei calde menajere, cat si din perspectiva echipamentelor electronice pe care majoritatea oamenilor le uita aprinse sau le tin in „stand – by”.

Refuzul achizitiilor din impuls

Asa cum am spus, mofturile pot fi lasate la sfarsitul listei in momentul in care intampinati dificultati financiare. In aceasta categorie se gasesc gadget-urile, vacantele exotice, dar si renovarile anuale. Tot ceea ce implica o cheltuiala semnificativa ar trebui sa ajunga pe o lista, urmand a economisi pentru bunul / obiectivul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *