auto

Remorcarile auto – un serviciu eficient

Exista posibilitatea sa gasim multe firme de tractari auto in zona in care locuim sau in zona in care am ramas in pana. Insa nu se rezuma totul doar la gasirea unei agentii de tractari auto, ci si la pretul per tractare, la siguranta care o ofera si, de ce nu, la profesionalism. Dar mai ales de toate, trebuie sa constientizam daca intr-adevar avem nevoie de o agentie de remorcari…si care sunt principalele motive pentru care apelam la astfel de servicii.

Principalul motiv pentru care industria tractarilor auto s-a dezvoltat asa de mult il constituie in principal numarul ridicat al accidentelor rutiere. Iar cum nimeni nu traieste intr-o lume ideala, se intampla ca si tu, si eu…sa avem la un moment dat nevoie de serviciile unei firme de remorcari auto.

Prin urmare, in continuarea acestui articol voi insira cele mai intalnite motive pentru care suntem nevoiti sa apelam la astfel de servicii, excluzand accidentele rutiere.

Probleme mecanice. Orice masina, fie ea si noua, poate suferi defectiuni tehnice. La urma urmei masina este o “masinarie”, iar la o masinarie oricand ceva poate ceda facand-o nefunctionabila. Daca la Dacia veche legai o sarma si puneai un cauciuc in loc de o supapa si o faceai sa merga, ei bine, la masinile noi aceste lucruri nu mai sunt posibile. Aproape totul este controlat electronic si o simpla defectiune ne poate tine pe drumuri.

Sosele proaste. In Romania intalnesti la tot pasul gropi in asflat cat gura unui capac de canalizare, iar aceste drumuri nefavorabile ne-au facut nervi multora dintre noi, iar altora chiar le-au venit de hac. Nu este iesit din comun ca atunci cand luam o groapa, masina sa cedeze pe loc. Se poate rupe bieleta, poate ceda amortizorul sau planetara sau capatul de bara. Daca se intampla sa cedeze planetara, atunci, pur si simplu masina nu mai poate pleca de pe loc. Mi s-a intamplat sa cedeze planetara dupa ce am luat o curba cu o viteza destul de maricica in mijlocul careia era o groapa. Nu pot spune ca acesta este principalul motiv pentru care planetara a cedat, fiindca era slabita dinainte, insa groapa a fost factorul decisiv…picatura care a umplut paharul.

Transport comercial. Daca se intampla sa va achizitionati o masina noua din strainatate si nu detineti toate actele pentru a putea circula cu ea, atunci firmele de tractari auto ce realizeaza transporturi internationale sunt si de aceasta data o foarte buna optiune. De altfel, daca locuiti in strainatate si doriti sa oferiti cadou masina actuala unei rude din tara si nu vreti sa parcurgeti dumneavoastra drumul spre ruda respectiva, firmele ce ofera transporturi internationale pe platforma sunt o optiune de luat in considerare.

Chiar daca factorul principal in alegerea unei companii de tractari auto il constituie pretul pentru tractare, trebuie de asemenea sa acordam atentie si profesionalismului pe care il ofera!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *