Să jignim deci, dacă nu avem curajul unei polemici motivate

Dreptul de a-mi exprima părerea despre Parcul Custozza şi despre lucrările ce se fac acolo, în calitate de locuitor de Alba Iulia (vinitură din `96), lipsit de nostalgii şi amintiri despre acest loc – lucru aceentuat de la bun început, a lăsat urme adânci în conştiinţa politică a unora şi a “binecuvântat” cu uscăciunea limbii multe guri care s-au grăbit să-şi înstrăineze scuipatul cam peste tot pe unde s-a putut şi pe unde n-au fost cenzurate.

Scandalul atrage trafic, traficul face bani, adminii şi moderatorii de pe siturile de stiri invocă dreptatea şi provoacă cu substrat, mucii plesnesc cu forţă fasolea, iar numele şi pseudonimele celor care comentează scot la lumină o mare gaşcă de frustrări din partea unor lideri care şi-au pus postacii la treabă. Asta e bine, e o dovadă că sunt abili şi că au o strategie. Una de discreditare cu forţa, atât de agresivă, că începe să dea pe faţă tonul şi poziţiile unor oameni afectaţi de mizeria din politica locală.

Am citit (de câteva ori chiar) câteva dintre comentariile din publicatiile autohtone în care am fost atacat cu numele şi am fost făcut în mai multe feluri: ba mâncător de eugenii de la Hava, ba mâncător de seminţe de la Grup Corint, ba prost, ba nesimţit (asta de unde, dacă n-am avut plăcerea s-o demnostrez comentacilor?). Se simte foarte tare o ură pe care am bănuit-o mai demult din partea unor oameni cu care n-am avut de-a face prea mult şi chiar din partea unor consăteni pe care îi credeam oameni mai cu scaun la cap. Ştiu de unde vine şi ştiu şi încotro duce. Îi cunosc şi i-am respectat. Acum o să-i ocolesc şi nu mă aştept să observe că în relaţia cu ei am apăsat butonul de “ignore”.

Nu scriu mai multe. Aş putea da numele celor care scuipă şi jignesc (da, mă, vă ştiu, chiar dacă nu credeţi; sunt oameni în jurul vostru care vă dau de gol, keep on). Le-aş putea răspunde de aceeaşi manieră, aş putea emana aceleaşi invocări logoreice despre voi, dar nu-mi pierd timpul cu nimicuri. Credeţi că mă ascund sub pesudonime ca să ţin partea Grup Corint pe alba24.ro? Credeţi că ditamai firmălăul asta are nevoie de un muc financiar, cum sunt eu, ca să i se ţină hangul în nişte comentarii? Credeţi manipulează Florin Soare şi Emanuel Drăguşin blogosfera din Alba ca să o dăm pe aia faină cu Cetatea şi cu anti-Custozza? Dacă aţi ajuns să fiţi convinşi de treburile astea, sunteţi pasibili de Nr. 9.

Credeţi că adminul de pe alba24.ro vă cenzurează comentariile în care vomaţi asiduu invective ieftine doar pentru că e “sluga lui Hava”, aşa cum l-aţi acuzat? Credeţi că indiferentismul lui v-ar ajuta mai mult? Aflaţi că aşa se face presă în online, altfel v-aţi îneca în propria vomă, ca postacii de pe cancan, libertatea şi click.

Sunteţi convinşi că bloggerii din Alba sunt plătiţi de Primărie, PD-L, PNL, Grup Corint, RMGC şi nu mai ştiu de cine. Aveţi dovezi că suntem plătiţi să le cântăm în strună?

Cine se scuză se acuză, zice proverbul. Ei bine, eu nu vă fac plăcerea asta, ci vă mărturisesc pe faţă că sunt plătit de toţi cei de mai sus cu zeci de milioane noi pe lună, iar pe lângă ei mai sar cu bani şi UNICEF, ONU şi PETA.

Chiar ieri am fost curtat de FC Barcelona să le fac reclamă pe blog, pentru că simt că au un public dedicat în Ciugud. Ei nu plătesc în eugenii, asta cred c-o ştiţi.

P.S. – Căscaţi cepele la ce vă spun aici: orice comentariu care nu conţine la “Nume” un nume real intră în spam şi block direct. Sunteţi de la ţară şi nu ştiţi ce-s astea? Atunci ce căutaţi aici? Duceţi-vă pe mess şi forwardaţi .pps-uri cu floricele şi pisicuţe nostime la toată lista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *