Secret

Sa va spun un secret

Din dieta si din dragoste nu se moare. De fapt un om care sare peste cina, pentru ca simte ca altfel trebuie sa mai dea o gaura la curea, va supravietui precis.

Am gasit aici un calculator, care va poate ajuta sa va faceti o idee, exact de cate calorii aveti nevoie intr-o zi. Si asta, daca vreti sa va mentineti greutatea actuala, sa ne intelegem, oricare ar fi ea. Ele se calculeaza in functie de varsta, inaltime, activitati zilnice care implica miscare sau dimpotriva sedentarism. O calorie, pentru cei carora nu le-a trecut inca explicatia pe la urechi, este energia necesara pentru cresterea temperaturii apei cu un grad. Cand vorbim de dieta, valoarea energetica a unui aliment corespunde cantitatii de caldura degajate prin arderea sa. Si daca nu sunteti innebuniti dupa calcule, nu-i nimic, ca nici eu nu ma omor, dar masor la ochi cand farfuria e plina pana peste model si stiu cand sa las lingura jos. Sper ca cei care au bifat « mananc pentru ca trebuie sa supravietuiesc » stiu si ei asta.

Va mai spun doar ce are nevoie intr-adevar organismul pentru a nu aparea in el carente de orice fel :

Proteine – esentiale pentru crestere, dezvlotare, intarirea musculaturii si a tesuturilor

Grasimi – o sursa de energie

Carbohidrati – cei mai importanti frnizori de energie in corp

Minerale – elemente anorganice care se regasesc in orice organism viu si fara de care nu am functiona deloc

Vitamine – joaca un rol important in procesele chimice ale corpului

Apa – esentiala cand vine vorba de functionarea organismului, pentru ca transporta prin corp nutrientii de care avem nevoie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *