service laptop

Se merita sa iti investesti economiile intr-un laptop refurbished?

Inainte de a va intreba acest lucru, trebuie ca voi insiva sa raspundeti la o intrebare: „La ce anume voi folosi respectivul laptop refurbished?” Raspunsul poate varia. Pentru a naviga la intamplare pe internet, pentru a continua de acasa task-urile care imi raman de facut de la birou, pentru a tine pasul cu ultimele lansari din cinematografie si lista poate continua. Daca raspunsul tau se gaseste pe aceasta lista, atunci ar trebui sa nu iti faci griji prea mari in privinta specificatiilor. Cel putin daca jobul tau nu este acela de freelancer in web design sau daca nu vrei sa iti instalezi pe laptop cele mai titrate jocuri ale momentului, placa video puternica fiind cerinta de baza pentru o astfel de dorinta.

A doua intrebare este urmatoarea: „Cat imi propun sa cheltuiesc cu aceasta investitie?” Raspunsul vine ca o completare la prima intrebare, caci daca stii cu exactitate la ce anume iti va servi laptopul, atunci stii si care sunt cerintele tehnice pe care trebuie sa le indeplineasca laptopul. In consecinta, stii si bugetul. Daca te gasesti in cautarea unui laptop refurbished, cel mai probabil vrei sa faci anumite economii, caci altfel ai merge direct la reprezentanta pentru a-ti alege modelul preferat. Insa, exista si situatii in care poti apela la aceasta alternativa gandindu-te la faptul ca ai sanse sa obtii performante mai bune cu bani mai putini.

Ar trebui sa investesti intr-un astfel de laptop?

In primul rand, chiar daca alegi „refurbished”, asta nu inseamna ca nu poti alege calitate la cel mai inalt nivel. De preferat este sa optezi pentru un brand important, asta pentru a putea apela la o reprezentanta de-a lor in momentul in care vrei sa iti repari laptopul. Asadar, daca ai de ales intre un laptop nou provenit de la un producator mai putin titrat si un refurbished care poarta semnatura unui mare brand, atunci il poti alege cu incredere pe ultimul.

Bineinteles, exista un cumul de riscuri pe care trbuie sa ti le asumi in contextul unei astfel de alegeri, asta pentru ca modelele vandute sub titulatura de „refurbished” nu vor fi niciodata lipsite de imperfectiuni. Sa spunem ca le putem asemui cu variantele second – hand, insa mai putin uzate.

Ce trebuie sa faci in momentul in care primesti device-ul?

Mai presus de toate, verifica daca el este ceea ce ai comandat, mai ales in cazul in care achizitia se face online. Dupa aceea, analizeaza-l minutios pentru a-i evalua starea, observand daca ea coincide cu cea prezentata in fisa de descriere. Este obligatoriu sa verifici pe loc produsul decat sa il returnezi dupa cateva zile. Nu in ultimul rand, pastreaza cu sfintenie intreaga documentatie pe care o primesti la inceput, ea servindu-ti la instalarea diverselor drivere, programe sau sofware-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *