motocositoare

Sfaturi utile: alegi si folosesti motocoasa ca un profesionist

Mai intai de toate vom invata ce este o motocositoare.

Motocoasa este o unealta de mana, motorizata, formata din corpul principal ce are in partea de sus un maner, iar la capatul sau se afla capatul rotativ. Capatul rotativ foloste un mecanism pe baza de fir de taiere. Denumirile sunt care mai de care mai diversificate, mai ales pe plan international. La noi sunt cunoscute sub numele de motocoase, motocositoare sau coase electrice. Indiferent de nume, stim foarte bine ca sunt foarte utile in gospodarie.

In egala masura cu utilitatea lor se afla si riscurile la care ne supunem in urma folosirii unei astfel de unelte. Pot fi destul de periculoase daca nu se iau cateva masuri de siguranta.

Alegerea motocoasei implica preferintele personale si gasirea masinariei care sa corespunda acestora. Cum crezi ca iti va fi mai usor sa intretii motocoasa: avand una pe benzina sau una electrica? Modul de alimentare este determinat si de suprafata pe care o ai de tuns. Daca ai o suprafata mare, potrivita este cea pe benzina, insa cea electrica e ideala pentru spatiile amenajate in gospodariile cu suprafete mici.

Motocoasele pe benzina sunt mai puternice si pot fi mai buna daca te astepti sa folosesti motocositoarea pentru a taia plante foarte inalte. Modelele electrice mai noi au mai multa putere decat cele vechi. O problema cu motoarele electrice ar fi cablul de alimentare. Lungimea sa limiteaza flexibilitatea pe care o ai in timpul folosirii motocositoarei. Desi exista si alternative cu acumulator, acestea pot fi destul de grele din pricina greutatii adaugate a bateriei. Durata de viata si autonomia bateriei pot reprezenta o alta limitare.

Puterea motorului este un alt factor decizional. Cand alegi motocoasa, tine in minte doar dimensiunea suprafetei unde urmeaza sa folosesti masinaria, cat si tipurile de plante. Dupa cum spuneam, o suprafata mica nu are nevoie de un motor foarte puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *