transfer site

Sfaturi utile – Cum sa transferi un website de pe un server pe altul

Avand in vedere ca tot am pomenit ieri de promotia FullWEB.ro, am zis sa scriu un tutorial despre cum sa transferi un website de pe un hosting pe altul.

Oricum, deobicei firma la care vreti sa transferati site-ul va va ajuta 100%, dar pentru orice eventualitate, iata de ce aveti nevoie:

1. Faceti backup complet la site (conturile cu cPanel au o optiune de backup la Home folder, ca arhiva zip.) Descarcati-o in calculator

Daca n-aveti acces la cPanel,  atunci intrati cu un client de FTP in contul site-ului si descarcati absolut toate fisierele din folderul public_html.

2. Faceti backup la baza de date. Daca aveti acces la PHPmyAdmin, intrati acolo si exportati in format SQL toate bazele de date pe care le aveti. Nu uitati sa salvati user/parola pentru fiecare in parte.

Daca n-aveti acces la PHPmyAdmin, contactati providerul de hosting, ca sunt obligati sa va faca ei backup.

3. Incarcati continutul folderului public_html pe care l-ati descarcat la punctul 1 in folderul public_html de la noul server de hosting. La fel, se poate face prin FTP. Sau prin cPanel – File Manager. Fiserele din public_html trebuie sa fie dezarhivate. Daca urcati arhiva si o lasati asa, nu-i bine

4. Creati cate o baza de date pe noul server de hosting pentru fiecare baza de date veche pe care o aveti. Apoi importati fisierele SQL descarcate la punctul 2.

Atentie: bazele de date trebuie sa fie acelasi format: SQL, MySQL, SQLite, Oracle, etc. Daca difera, contactati providerul.

5. Schimbati nameserverele domeniului vostru (din panoul de administrare de pe site-ul registrar-ului) si inlocuiti-le cu nameserverele date de noul hosting.

6. Asteptati propagarea IP-urilor (maxim 72 ore, dar deobicei foarte repede).

Daca site-ul functioneaza perfect, puteti sterge continutul de pe hosting-ul vechi.

In cazul in care site-ul vostru este pe wordpress.com sau pe blogspot.com, exista niste pluginuri care va vor ajuta sa transferati site-ul in format complet. Deasemenea, noua firma de webhosting ar trebui sa va ajute.

Transferul site-urilor de pe un server pe altul e o chestie destul de migaloasa si necesita foarte multa atentie, asa ca cel mai bine e sa apelati la firma de web hosting la care vreti sa va transferati. Firma veche probabil nu va fi prea dispusa sa va ajute)

Daca n-ati mai facut chestii de genul asta si va apucati singuri, e posibil sa stricati chestii si site-ul vostru sa fie down pentru o perioada mare de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *