Verificare la instalatia electrica

Siguranta instalatiilor electrice asigura functionarea indelungata a tuturor dispozitivelor

Poate ca de multe ori folosim la foc automat televizorul, calculatorul, incarcatorul de telefon, radio-ul, aparatul de aer conditionat si lista poate continua la nesfarsit, insa nu stim la ce pericole ne supunem.

Conform studiilor unor specialisti, majoritatea panourilor electrice au devenit uzate, iar sigurantele si sistemul de impamantare, care in timp a fost afectat de diferiti factori fizici sau termici, nu mai asigura o protectie ridicata impotriva descarcarilor electrice frecvente sau dupa caz scurtcircuitelor.

In Bucuresti, deja a devenit uzual sa se efectueze cate o verificare pram periodica, aceasta procedura linistind proprietarii moderni in privinta intrerupatoarelor electrice, precum si a panoului de control.

V-ati gandit vreodata ca, in cazul unor trasnete, panoul dumneavoastra electric poate fii intr-un real pericol? Sau ca schimbarile bruste de temperatura, gradul de uzura al instalatiei si alte operatiuni de ordin tehnic, pot conduce la lucruri cu adevarat nedorite?

De aceea este nevoie sa se efectueze masuratori PRAM, care vor asigura date foarte elocvente si care ne vor arata care este stadiul instaltiei noastre electrice. Pe langa faptul ca expertii din cadrul firmelor de masuratori PRAM Bucuresti vor masura tensiunea de la intrerupatoare si diferite valori fizice, acestia vor constitui si un raport complex, ce are la baza detalii ce tin de instalatie, conditii de mediu sau norme de protectie.

De asemenea, un raport PRAM te va ajuta si in vederea luarii unor decizii in cazul in care se remarca mari sincope la nivel de instalatie sau intrerupatoare, precum si alte solutii care vor ajuta panoul electric sa se pastreze pe valorile sale normale si sa fie rezistent la uzura.

Un simplu electrician nu poate furniza date atat de complexe precum un constatator care efectueaza masuratori PRAM in locuintele din Bucuresti, ne spun atatia locuitori ai capitalei, iar unele constatari au creat cu siguranta foarte multe mirari, dar si foarte multe modificari in vederea maririi sigurantei si randamentului.

Asadar, orice locuinta care tine la siguranta instalatiei electrice, dar si la oferirea de valori corecte ale consumului de energie va face o astfel de masuratoare PRAM, ce are la baza echipamente metrologice cu verificare absoluta, un lucru esential care ne scapa de orice indoiala avem.

O verificare PRAM se face de obicei periodic sau ori de cate ori am semnalat un incident, sau dupa caz o siguranta gresita, o flama si, totodata, valori indicate gresit asupra consumului avut.
Astfel, ne lasam pe mana unor profesionisti fara sa fie nevoie nici sa facem risipa de bani si eliminand posibilitatea sa avem lucruri defecte in casa noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *