Soferi, accidente, trafic

Asta am citit azi cand m-am trezit. E vorba despre un retard fara permis care a cauzat moartea a 7 oameni, aseara, langa Tulcea.

Mergi linistit pe sosea, si te trezesti ca te izbeste un cocalar cu BMW rupt in doua, care nici macar nu a considerat necesar sa-si ia permisul ca sa-si conduca tigaia pe drumurile patriei. Nici macar n-a mai dat 1000 euro asa, de ochii lumii, sa aiba si el patalamaua la mana.

Am mai vazut teribilisti care conduc fara permis, care conduc beti sau care incalca viteza legala cu prea mult. Dar parca asta intrece toate limitele teribilismului.  Daca individul nu murea in accident, probabil l-ar fi linsat familiile victimelor.

Situatii de genul asta ma fac sa ma gandesc la grabitii care merg in spatele tau si-ti dau flashuri din 2 in 2 secunde,ca sa mergi mai repede. N-am inteles niciodata chestia asta. Adicatelea, daca eu vreau sa merg mai repede, depasesc. Daca nu, stau in spate. Atata timp cat limita e 90 si cel din fata merge deja cu 120, ce tupeu cretin trebuie sa ai sa-i zici sa se grabeasca mai tare ?

Condusul pe ulitele romanesti e un adevarat tur de forta pentru nervi. Cred ca in examenul pentru permis ar trebui sa se introduca si o proba de rezistenta la stres. Sa te puna vreo 2-3 ore intr-o camera si sa vina cativa oameni care sa te tot frece la cap, pana-ti explodeaza neuronii. Asta doar asa, sa-ti faci o idee despre ce te-asteapta in trafic.

Ar trebui sa-ti explice ca pentru condus iti trebuie un pic de putere de prezicere. Degeaba mergi tu legal, ca nu-i destul. Trebui sa poti perevedea ce-i trece prin cap ipochimenului de langa tine. Deobicei, cu cat are o masina mai rapida, cu atat ii trec prin cap mai multe ineptii

Nu mai zic nimic ca ma enervez degeaba.  Sunt prea multe de spus despre trafic. N-ar fi rau de facut un blog separat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *