Soricelul avea de fapt indigestie…

Vazind stirea cu diplomele de bac contrafacute, mi-am adus aminte de ceva de pe vremuri, pe cind lucram la o firma si ma ocupam de de aproape tot ce insemna IT, de la achizitii pina la service si vinzari si consultanta. Si toate astea pe salariul minim pe cartea de munca, ca doar asa e frumos si la moda.

Printre altele, firma respectiva se ocupa si cu sisteme de supraveghere, care functionau pe baza unor placi dvr pe care le “infigi” intr-un slot pci de pe placa de baza si te rogi sa fie compatibile cu ce e acolo. Dar te rogi cu matanii si acatiste! Asta pentru ca placile alea aveau obiceiul de a nu funtiona decit pe anumite placi de baza cu chipset Intel, motiv pentru care nici nu le instalam pe calculatorul clientului. Ori nu functionau pentru ca nu erau compatibile, ori a doua zi era plin de ecrane albastre.

Pe vremea alegerilor buletinele de vot sunt imprimate de niste tipografii alese pe spranceana din fiecare judet. Tipografii care sunt supuse la supraveghere crunta de catre Politie (incredibi, nu?.
No, intr-una din acele tipografii au aparut probleme la data tiparirii buletinelor de vot pentru nu stiu ce alegeri, pentru ca sistemul de supraveghere cazuse. Sistem de supraveghere care era montat de firma unde eu eram angajat.

Prin urmare Julica este trimis in misiune. Si cauta Julica tipografia la adresa inminata. Acolo nu era decit un mare depozit de medicamente. Al aceleasi firme, una mare de tot, care intimplator avea si tipografie in aceeasi cladire.

Gaseste Julica sistemul si da-i la depanat. Scot placa fermecata si vad ca avea ceva la citiva pini, ce pareau arsi.
Cum nu aveam nimic pe stoc, am apelat la solutia de urgenta in astfel de situatii: am mers cu ea direct la concurenta, care avea un service dotat boboc cu tot ce trebe’.

O las acolo, revin peste o ora si baietii imi dau placa care acum functiona. Nu era arsa. Acea arsura reprezenta doar excremente de soareci. Baietii s-au prins imediat, ca ei aveau rulaj mare de asa ceva si mi-au facut-o boboc. Mi-au zis ca le ramin dator rau si au avut grija sa nu ma uite: O luna i-am trimis cu taxiul acasa, dupa ce nu se mai puteau tine pe picioare de la atita bere. Bine, in asta au intrat si  ceva placi de baza busite, schimbate pe garantie, ceva harduri scapate de mine pe jos si schimbate pe garantie si alte minuni de astea. Doar pentru asta-s prietenii de la concurenta, right? ‘

Ma duc la tipografia fermecata sa le reinstalez placa. Fac, dreg, merge. Vine seful mare:
– Ce a avut dom’le ? Eu ii zic frumos, elegant si diplomatic ca
– Eh, asta e, se mai intimpla! zic eu cat mai frumos, elegant si diplomatic. Chiar nu era mare chestie!
– Haidade! Zi-mi ce a avut odata!
– Sincer, ami bine nu stiti…zic eu galant
– Da’ zi-mi domnule odata ce a avut placa aia! se ratoieste ala.

Atunci m-am enervat si i-am zis printre dinti:

– E simplu. Aveti soareci. Si unu’ probabil ca s-a suparat de atata rontait la pini si a zis “Ma cac pe placa voastra!”.
– …Asa si???
– …Si s-a cacat!

P.S. Cand mai cumparati medicamente si pe cutii observati mici pete ce seamana cu rugina, sa stiti ca nu e rugina. A fost un soarece cu indigestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *