praf

Stergerea prafului – cativa pasi utili pentru o curatenie ca la carte

Depunerea prafului este fapt care ne ofera multe batai de cap, in special in timpul sezonului cald cand suntem nevoite sa lasam geamurile deschise pentru ca interiorul sa se aeriseasca propice. In acele perioade, praful ne invadeaza la propria locuinta, ajungand sa ne acopere in intregime elementele de mobilier, lenjeria de pat sau electrocasnicele.

Iar asa cum probabil va asteptati, efectele pe care le produce asupra organismului nostru sunt dintre cele mai negative. Pe de-o parte, anumite persoane sunt predispuse la alergiile provocate de praful in exces, in timp ce altele ajung sa sufere de eruptii cutanate tot mai dificil de aplanat sau de afectiuni respiratorii. Iar daca abordarea unei firme de curatenie intruchipeaza o alternativa care nu va surade intru totul, noi ne-am gandit sa va oferim cateva trucuri rapide pentru a scapa eficient de praful din belsug.

Pregatirea ustensilelor necesare. Vei avea nevoie de diverse accesorii pentru a te apuca de treaba, incepand cu pamatuful ornamentat cu pene dese si terminand cu volatilul mop pe care il poti folosi pentru a elimina praful de pe pardoseala. In plus, cu siguranta vei simti nevoia de a te echipa cu un aspirator performant, dar si de a utiliza o gama calitativa de carpe confectionate din microfibra. In functie de mobilierul care predomina in spatiul tau personal, poti alege si un spray  antistatic pentru a curata suprafetele ceva mai pretentioase.

Stergerea sistematica. Desi suna pompos, acest sfat se traduce prin alegerea unei directii standard de stergere a prafului. De departe, cea mai eficienta este aceea care porneste de sus in jos, la final cantitatea imensa de praf adunandu-se la nivelul solului. De aici, ea poate fi usor indepartata cu ajutorul unui aspirator clasic, fara a fi necesara interventia unui echipament de ultima generatie. Asadar, alegeti sa stergeti praful pornind de la lustrele avangardiste si decoratiunile expuse pe rafturile bibliotecii, ajungand in final la echipamentele asezate pe birou sau la noptierele din jurul patului.

Acorda atentie fiecarei suprafete. Chiar daca esti tentata sa utilizezi aceleasi produse de curatenie in intreaga locuinta, indicat ar fi sa tii cont de specificatiile fiecarui material pentru a obtine rezultatele scontate. Spre exemplu, lemnul implica utilizarea solutiilor neinvazive, acelea care prin a lor compozitie nu determina deformarea sau exfolierea finisajelor sale. De asemenea, daca doriti sa eliminati praful de la nivelul mobilierului ar trebui sa porniti cu un pamatuf, urmand ca abia apoi sa utilizati o laveta din microfibra. Lucrurile se schimba atunci cand discutam despre portelanurile din living sau despre ornamentele realizate din sticla si ceramica, acestea necesitand o curatare speciala cu ajutorul unei pensule.

Nu omite spatiile mai putin accesibile. Desi dorinta de a incheia rapid curatenia este la cote maxime, nu lasa deoparte spatiile mai putin permisive ce solicita un efort suplimentar din partea ta. Va fi mai greu sa le cureti ca la carte, insa cel putin vei avea satisfactia de a te mandri cu o casa „luna” in adevaratul sens al cuvantului, fara a ascunde praful sub covor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *