transilvania

Tinutul Transilvaniei

Transilvania un tinut din ce in ce mai vizitat de catre strainii petrecareti. Numele de Transilvania vine de la Trans sliva care inseamna tara de dincolo de paduri. Castelul Bran este vizitat anual de mii de turist din orice colt al lumii. Turisti spun ca acesta este castelul lui Dracula.

Se spune ca acesta a facut un pact cu diavolul cand si-a gasit sotia moarta ca pana nu o va gasi nu se va putea odihni. Si de aceea s-a ajuns la legenda cu vampiri si bautori de sange. Prin anul 1000 aceasta a fost atacata de catre unuguri si au cucerit-o in cele din urma.

Resursele regioni din acea vreme erau aurul, sarea, carbunele, si lemnul pentru care majoritatea vecinilor ravneau. Prin tehnicile lui foarte de temut si-a facut reputatia de bautor de sange. Lui Vlad Tepes ii placea sa traga pe toti care greseau in teapa. Si asa si-a facut ordine in tara printre hoti , vagabonti si alte personaje negative.

Transilvania este inconjurata de depresiuni, rauri si dealuri. Aceasta dateaza din epoca de Piatra, facand parte din primele asezari umane de pe pamant.

Aceasta regiune are o multitudine de statiuni unde te pot relaxa alaturi de familia ta. Statiunile in care te poti distra si relaxa sunt Predeal, Poiana Brasov, Sovata,Baile 1 mai,Baile de la Bazna,Paltinis,Baile Felix,Stana de valesi si multe altele. Aci se mai produc si multe vinuri de calitate fiind renumiti in afara pentru maiestria lui. Sunt multe locuri unde va puteti caza exista pensiuni, hoteluri , cabane si chiar cei care isi inchiriaza camerele caselor pentru cativa bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *