la ski in Bulgaria

Topul celor mai accesibile statiuni de ski pentru sezonul rece 2015/2016

Desi suntem abia in luna octombrie mintea noastra zboara tot mai adesea spre concediul de iarna care se apropie cu pasi repezi, oferindu-ne prea putin timp pentru a ne stabiliza bugetul. Si totusi, suntem obisnuiti sa facem cele mai bune alegeri din punct de vedere financiar, aceasta fiind esenta publicului romanesc autohton. Iar pentru ca o alegere echilibrata din punct de vedere financiar sa fie una inspirata si din punct de vedere turistic, atunci vom lua in considerare doar statiunile populare care se bucura de aprecierea turistilor de pe intregul mapamond.

Printre cele mai ieftine oferte la ski in Bulgaria se numara si cunoscuta statiune „Bansko”, amplasata la o distanta infima de tara noastra. Parcurgand aceasta distanta cu autoturismul personal vom iesi la un pret mult mai rezonabil decat alegand o destinatie europeana in care este mult mai dificil de ajuns. Fara doar si poate, Elvetia, Franta sau Italia sunt destinatii de top preferate de persoanele care nu isi fac probleme din punct de vedere financiar, insa „Bansko” este suficient de plurivalenta pentru un buzunar mediu. In loc sa consumam sume exorbitante pe cazare sau mancare ne putem delecta cu un sejur all inclusive aproape de casa.

Studiile de specialitate releva faptul ca una dintre cele mai scumpe statiuni din peisajul european este reprezentata de „St Anton” – costurile pe care le implica o vacanta cu familia in aceasta destinatie de vis ajungand sa fie de cel putin trei ori mai mari decat o escapada asemanatoare in „Bansko”. Pentru cea din urma, pragul financiar de aproximativ 2000 de euro este dificil de depasit daca ne gandim la o familie cu patru membrii. Interesant este faptul ca locurile doi si trei sunt ocupate de doua destinatii paradisiace mult mai indepartate de tara noastra si anume „Sierra Nevada” din Spania, respectiv „Sochi” din Rusia. Doua peisaje antagonice perfecte pentru sarbatorile de iarna, singurul aspect cu totul contrastant regasindu-se in afisajul termometrului!

Reprezentantele vestice ale Europei ocupa restul pozitiilor, sapte la numar. Dintre acestea, surprinzator este faptul ca regasim listate nu mai putin de patru statiuni din Andorra – o tara infima ca dimensiuni, insa deosebit de ofertanta si accesibila ca destinatie de vacanta. „Ordino Arcalis”, „Arinsal”, „Soldeu” sau „Pas de la Casa” sunt cele patru puncte de atractie listate in topul celor mai ieftine destinatii pentru perioada sarbatorilor de iarna.

Ultima ocupanta este chiar „Pas de la Casa”, unde sejurul pentru aceeasi familie cu patru membrii costa nici mai mult, nici mai putin de 3500 de euro. Asadar, optiunile dumneavoastra sunt dintre cele mai diversificate: tari cu o pozitionare strategica, destinatii apropiate de tara noastra sau regiuni exotice, pe care doreati sa le vizitati de foarte mult timp. Iar daca premisele financiare sunt de partea noastra, de ce sa spunem „nu” unui sejur iernatic de exceptie in care ne putem identifica noi pasiuni din randul celor mai populare sporturi de sezon?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *