paradontoza

Tratament Parodontoza

Parodontoza, sau paradontopatia, este o boala a tesutului osos care sustine dintii. Aceasta boala poate duce la pierderea completa a dintilor naturali. Acest lucru duce, de asemenea, la complicatii, afectand starea generala de sanatate a pacientilor.

Majoritatea celor care sufera de parodontoza au ajuns la falsa concluzie ca nu exista un tratament pentru parodontoza. Acest lucru este cat se poate de fals. Tehnica moderna si cercetarile efectuate in acest domeniu au dat in ultimii ani rezultate. Parodontoza poate fi tratata iar dintii naturali pot fi salvati! Tratamentul pentru parodontoza este disponibil si in Romania, in clinici stomatologice dotate cu aparatura de ultima generatie.

Un tratament pentru paradontoza complet nu se limiteaza la dezinfectarea zonei afectate si la folosirea unei paste de dinti cu substante miraculoase. Acest lucru nu face decat sa amelioreze pentru o scurta perioada de timp, si intr-o masura nesemnificativa, simptomele neimportante ale parodontozei. Mobilitatea dentara continua sa se accentueze iar rezultatul final este previzibil : pierderea definitiva a dintilor si inlocuirea acestora cu implanturi (care au o durata de viata limitata, nu au rol functional echivalent cu cel al dintilor naturali si in plus, creaza un anumit grad de discomfort pacientului.)

Un tratament revolutionar pentru parodontoza este realizat in mai multe etape :

  • dezinfectarea si curatarea zonei afectate
  • tratarea gingivitei
  • stimularea regenerarii tisulare la nivelul gingiei si a tesutului parodontal
  • reglarea digitala, computerizata, a ocluziei (suprafetele de contact dintre dinti si fortele care sunt exercitate in timpul masticatiei)

In afara de avantajele evidente ale acestui tratament revolutionar pentru parodontoza, costul tratamentului este de asemenea foarte important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *